Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo samo nujni piškotek, ki vam omogoča pravilen prikaz naše spletne strani. Ker ta ne obdelujejo osebnih podatkov, prav tako ne sodi v kategorijo, za katero bi potrebovali vaše soglasje po ZEKom-1

Naše spletne storitve uporabljajo t.i. piškotke brskalnika in spletne svetilnike. Piškotki nikakor ne škodijo vašemu računalniku. Gre za majhne datoteke z nastavitvami konfiguracije, ki nam pomagajo izboljšati prijaznost do uporabnikov, učinkovitost in varnost naših spletnih storitev. Piškotki so namenjeni tudi izvajanju določenih uporabniških funkcij.

Naše spletne storitve običajno uporabljajo »piškotke seje«, ki se samodejno izbrišejo ob zaprtju brskalnika. Občasno uporabljajo tudi »trajne piškotke«, ki ostanejo v vaši napravi, dokler ne potečejo oz. niso ročno izbrisani. Ti piškotki nam omogočajo prepoznavo vašega brskalnika ob vašem naslednjem obisku. 

V svojem brskalniku lahko nastavitve zasebnosti svoje mobilne naprave prilagodite tako, da ste obveščeni, kadar se vaši napravi pošlje piškotek, da se lahko v vsakem posameznem primeru odločite, če boste takšen piškotek dovolili. Lahko tudi onemogočite sprejemanje piškotkov, v samo določenih primerih ali privzeto, aktivirate pa lahko tudi samodejno brisanje kopij ob vsakem zaprtju brskalnika. Vendar upoštevajte, da nekatere funkcije naših spletnih storitev morda ne bodo polno dostopne, če piškotke onemogočite.

Spletne novice

Na e-novice ste se lahko prijavili preko spletnega obrazca

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: do preklica privolitve oziroma ugovora.

Pravice posameznikov: preklic privolitve oz. ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info(at)info-hisa.si. Odjava od e-novic (preklic privolitve oziroma ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

Pravno varstvo: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.